Merhabalar bugün sizlere hem sunumu çok şık hem de tadı harika, çıtır çıtır bir poğaça tarifi vermek istiyorum.Bu tarifi Cahide Jibek 'in sayfasından görüp denemiştim sonuç mükemmel tavsiye ederim.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
- 8-10 dal ince doğranmış maydanoz
- Karabiber, tuz, isteğe bağlı kırmızı biber
- Külah Poğaça Nasıl Yapılır?
- Öncelikle A4 kağıdından külahlarınızı hazırlayalım. (en az 20 külah çıkıyor)külahlarımızı tereyeğı ile yarıya kadar yağlayalım.
- Sonra hamur malzemelerini karıştırıp güzel bir hamur yapıyoruz..
- Hamuru ikiye bölelim. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alıp, üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında uzunlamasına açıyoruz.
- Bıçakla fazlalıkları kesip düzeltelim, Uzunca bir dikdörtgen elde ediyoruz.Sonra hamurdan şeritler elde ediyoruz.şeritlerimiz 1.5 cm. genişliğinde olmalıdır.(resim 3teki gibi)
- Şeritleri külahların sivri ucundan başlayarak kenarları üst üste gelecek şekilde sarıyoruz.
- Hamurun diğer yarısına da klasik poğaça şekli verebiliriz ya da aynı işlemi kalan parçaya da uygulayabiliriz.(resim 1)
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından alır almaz külahları kağıtlardan çıkaralım. Yağlanınca kolay çıkıyor.
- İç malzemelerini karıştırıp,Elimizle külahların içine aldığı kadar yerleştiriyoruz.
- Külahların ağız kısmını arzuya göre ince kıyılmış maydanoza, kırmızı pul bibere veya peynire batırıp servis ediyoruz..
- Afiyet olsun..NOT: .Külah poğaçanın üzerine yumurta sarısı falan sürmüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder