5 Aralık 2013 Perşembe

Külah Poğaça








Merhabalar bugün sizlere hem sunumu çok şık hem de tadı harika, çıtır çıtır bir poğaça tarifi vermek istiyorum.Bu tarifi Cahide Jibek 'in sayfasından görüp denemiştim sonuç mükemmel tavsiye ederim.
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
  • 8-10 dal ince doğranmış maydanoz
  • Karabiber, tuz, isteğe bağlı kırmızı biber
  • Külah Poğaça Nasıl Yapılır?
    • Öncelikle A4 kağıdından külahlarınızı hazırlayalım. (en az 20 külah çıkıyor)külahlarımızı tereyeğı ile yarıya kadar yağlayalım.
    • Sonra hamur malzemelerini karıştırıp güzel bir hamur yapıyoruz..
    • Hamuru ikiye bölelim. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alıp, üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında uzunlamasına açıyoruz.
    • Bıçakla fazlalıkları kesip düzeltelim, Uzunca bir dikdörtgen elde ediyoruz.Sonra  hamurdan şeritler elde ediyoruz.şeritlerimiz 1.5 cm. genişliğinde olmalıdır.(resim 3teki gibi)
    • Şeritleri külahların sivri ucundan başlayarak kenarları üst üste gelecek şekilde sarıyoruz.
    • Hamurun diğer yarısına da klasik poğaça şekli verebiliriz ya da aynı işlemi kalan parçaya da uygulayabiliriz.(resim 1)
    • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
    • Fırından alır almaz külahları kağıtlardan çıkaralım. Yağlanınca kolay çıkıyor.
    • İç malzemelerini karıştırıp,Elimizle külahların içine aldığı kadar yerleştiriyoruz.
    • Külahların ağız kısmını arzuya göre ince kıyılmış maydanoza, kırmızı pul bibere veya peynire batırıp servis ediyoruz..
      • Afiyet olsun..NOT: .Külah poğaçanın üzerine yumurta sarısı falan sürmüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder