7 Aralık 2013 Cumartesi

Yaş Pasta

Pandispanya
Kış yaş pastası (içinde kuru kayısı,kuru incir,kuru üzüm,tarçın)

Meyveli pasta

Çikolatalı pasta
Atölyemden selamlar...

Bugün misafirlerimiz için pasta yapmakla meşguldum.Aklıma neden blogda onu da paylaşmayayım dedim ve karşınızda pastalarım :

Öncelikle pandispanya hazırlayalım.Bütün pastalarımda pandispanyam standart.

malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr buğday nişastası( mısırla olmuyor denemeyelim lütfen)
1pk kabartma tozu

Yapılışı :
1) İşe kalıbımızı yağlamakla başlayalım.kelepçeli kalıpların en büyüğü için yazdığımız malzemeler ideal ama büyük borcam için ben 4 yumurta + 2 yumurta akı daha ilave ediyorum.tabi nişastayı da fazlalaştırmak gerekecek.Kalibı yağladıktan sonra unluyoruz.fazlalığını döküyoruz.

2) yumurta aklarını mikserle çıparak kabartalım.Yumurta sarılarını da 1 bardak şekerle çırpalım.Sonra onları birleştirip nişasta kabartma tozu ilave edip.kalıbımıza dökelim.160 derecede pişirelim.

Şimdi sıra Krema daaaa:

Malzemeler:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
vanilya

 Vanilya hariç tüm malzemeleri kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Ilıyınca içine vanilyayı ilave edelim.Kremamız hazır.Ben yaş pastanın arasına bu kremadan kullanıyorum.Üzeri için bu kremayı çırpılmış krem şanti ile karıştırıp öyle kullanıyorum.Gerisi size kalmış içine ne isterseniz onu kullanın ..

Sıra fikir vermece de, pastanın arasına kuru kayısı, incir,üzüm tarçın, ceviz ve fındık koyarak kış pastası yapmak isterseniz harika oluyor.(resim1)Ama meyveli ve çikolatalı pastanın tadı da bi başkadır tabi.

Sevgiyle kalın...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder